dimarts, 27 de novembre del 2012

TALLER DE CÒMIC



Antoni Guïrel, en la seva introducció del còmic "Persèpolis" de l'escriptora iraniana Marane Satrapi, escriu:

Per qüestions històriques la historieta  (o còmic) sol identificar-se a casa nostra com un mitjà de comunicació per a ments tendres. Ha costat molt convèncer una petita part de la nostra societat que els còmics també poden adreçar-se a adults, a ments més formades, incorporant-hi missatges amb motivacions ben diverses que puguin preocupar qualsevol persona (...)

El còmic, com qualsevol altre mitjà d'expressió, és capaç de desenvolupar tot tipus de contingut. A través de les vinyetes il.lustrades podem explicar històries de ficció, descriure o analitzar un fenòmen històric o social, étc.
Tot i que molts còmics estan dirigits cap a l'entreteniment, són moltes les obres que van més enllà, d'una forma directa o indirecta.
Aquesta forma indirecta fa que molts nens/es i joves entrin més còmodament en el món de la lectura.

La tasca que, com recordareu, intentem dur a terme en la nostra biblioteca és la de potenciar el gust per la lectura en tots els seus àmbits i oferir un ampli ventall de coneixement.

Artur Laperla, amb el seu superheroi, ens fa entrar en el món de la lluita del bé i del mal. Amb un superheroi que és, ni més ni menys, que una patata, ens ha portat un gran missatge: "no cal ser un gran personatge, ni guapo, ni musculòs, ni perfecte... per ser un heroi..." . Fins i tot un "patata" pot fer grans coses.

En el seu taller ha mirat d'ensenyar als nens/es que amb quatre coses bàsiques i senzilles tots podem ser capaços de crear. Els ha intentat transmetre que amb la pràctica i el desig un pot arribar a fer moltes més coses de les que creu.

Quin millor aprenentatge de vida?

Des d'aqui, Artur, gràcies per haver fet-nos gaudir.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada